Ostatnio popełniłem taki oto nóż - pomocnik w kuchni :-)
Ostrze: NCV1
Rdzeń: skrętka dziweru + pasmo starego włóknistego żelaza
Grzbiet: NCV1
Długość całkowita: 298mm
Długość głowni (grzbiet): 185mm
Szerokość głowni: 45mm
Grubość: 3mm
Rękojeść: grusza
Recently I've made such a knife - a fellow in the kitchen :-)
Cutting edge: NCV1
Core: pattern welded twist + wrought iron strip
Spine: NCV1
Overall lenght: 11.73" / 298mm
Blade lenght (spine): 7.28" / 185mm
Blade width: 1,77" / 45mm
Thickness: 0.12" / 3mm
Handle: pear wood
Z noży do kuchni akceptuję tylko noże ceramiczne, które może nie są tak trwałe, ale są tanie i można je często zmieniać.
OdpowiedzUsuńWybór noży kuchennych musi być sprawdzony, lepiej postawić na dobrą markę, żeby mieć gwarancję wysokiej jakości.
OdpowiedzUsuńA znacie te noże https://www.oleole.pl/noze-kuchenne,_zwilling.bhtml ? znajoma dostała zestaw ostatnio i bardzo zachwala. I dla profesjonalistów śmiało się nadają. W zestawie na Ole Ole można kupić je znacznie taniej, ciekawe promocje mają obecnie. Jak szukacie to zerknijcie to jest naprawdę bardzo wysoka jakość.
OdpowiedzUsuńDobre noże w każdej kuchni to podstawa
OdpowiedzUsuń